75e verjaardag van Truus van de Winkel-Palmen: H. Mis uit dankbaarheid

Deze maand viert Truus van de Winkel-Palmen haar 75e verjaardag. Gruuëts is zij dat ze al die jaren in Stramproy heeft gewoond, en wij zijn gruuëts op haar vanwege haar zeer enthousiaste inzet op diverse terreinen van het parochieleven. Zo is ze al tien jaar lid van ons kerkkoor, en nog veel langer actief als lector en communie-uitdeler.

Toen pastoor Mutsaerts in 1987 werd benoemd in Stramproy, trad Truus aan als huishoudster op de pastorie, en dat bleef ze toen in 1996 pastoor Notermans het stokje overnam. Al eerder zat in haar pakket ook de wekelijkse schoonmaakbeurt van de kerk, die ze samen met haar man Jan uitvoerde. Haar 65e verjaardag in 2008 betekende toen nog gewoon pensioen, zodat er op de pastorie opvolging voor haar moest worden gezocht (en werd gevonden). Maar met de wekelijkse schoonmaak van de kerk bleef Truus gewoon doorgaan – misschien met nog wel méér gedrevenheid toen daar ook nog de parochiezaal en parochiekantoor bij kwamen (eerst naast de kerk, daarna binnen het kerkgebouw).

Nu zijn we alweer tien jaar verder, en Truus doet een stapje terug. We geven haar daarin groot gelijk. Dat betekent niet dat ze minder gaat doen: er is heel veel werk in de Mooshoof. We gunnen Truus daar samen met Jan heel veel zonnige en gelukkige uren.

Op zondag 22 juli gaan we dankbaar terugkijken op haar geweldige inzet in de Hoogmis van 09.30 uur. Van harte welkom!