Lente in de kerk

Het voelt echt als lente: die sprankelende momenten in ons parochiecluster en in ons bisdom. In de afgelopen weken vond de eerste H. Communie plaats in Stramproy en in Altweerterheide. Kinderen herinneren ons telkens aan de blijdschap van ons geloof. Komende zondag 10 juni is er in Stramproy om 09.30 uur de dankviering van de communicantjes.

In de voorbije anderhalve week vond in Maastricht de zevenjaarlijkse Heiligdomsvaart plaats. Een tiendaags geloofsfeest van een onvoorstelbare uitbundigheid en veelzijdigheid. Een groep uit ons parochiecluster nam deel aan de Limburg-dag op donderdag 31 mei. We hebben samen ons geloof gevierd in de basiliek van Sint Servaas, vroege geloofsverkondiger in onze streken. In de middag was er een interessante rondleiding in diezelfde kerk en ook een boeiend symposium rond het thema: ‘Doe goed en zie niet om’. Prins Jaime de Bourbon de Parme, Nederlands ambassadeur bij de Heilige Stoel, en mgr. Bert van Megen, Limburger van oorsprong en momenteel pauselijk nuntius in Soedan en Eritrea, vertelden beiden over hun ervaringen en hun creativiteit om mensen van goede wil bij elkaar te brengen.

Leden van ons Taizékoor verzorgden samen met het Taizékoor van Heugem een mooie spirituele viering in de Sint Servaaskerk waarbij veel jonge mensen aanwezig waren.

Op zondag 3 juni trok een mooi verzorgde Sacramentsprocessie door Tungelroy. Dat wordt de laatste jaren steeds meer een activiteit waarbij parochianen uit heel ons cluster betrokken zijn. Terecht maken we onze dank naar Jezus in de eucharistie zichtbaar – ook buiten het kerkgebouw.

Het leven is zeker niet voor iedereen een feest. Als parochie willen we juist degenen bijstaan die kampen met tegenslagen en zorgen. Heeft u graag bezoek van iemand uit onze paus-Franciscus-groep, laat het dan gerust weten op het parochiekantoor of op de pastorie.