8 – 18 mei 2017 pelgrimstocht Rhône – Loire

Voor onze pelgrimstocht in 2017 staat een interessant, maar pittig traject op het programma. Op onze voettocht naar Santiago lopen we negen dagen door de departementen Rhône en Loire, langs Middeleeuwse kerken, kastelen en (voormalige) kloosters. Het landschap kent behoorlijk wat hoogtemeters en vereist een goede conditie. Dagelijks is er tijd voor bezinning en verdieping. 500 Jaar na het begin van de Reformatie overdenken we tijdens de tocht het leven van Luthers tijdgenoot Erasmus van Rotterdam.

Alle info vindt u in de speciale folder op deze pagina (ook te vinden in onze vier parochiekerken). Opgave is mogelijk tot 4 januari 2017.

folder-jakobusweg-2017

trainingsdag zaterdag 10 december 2016

Vanwege het aanzienlijke reliëf op deze tocht, houden we op zaterdag 10 december een trainingsdag op aangepast terrein: de Wilhelminaberg in Landgraaf (Snowworld) en omgeving. Een goede conditietest die kan helpen, een definitieve beslissing te maken! Vertrek Kerkplein Stramproy om 08.00 uur. Aanmelding op het parochiekantoor.

Noteer ook vast: 11 – 13 sept. 2017 Peerkepad II (van de Achelse Kluis tot Tilburg, de geboorteplaats van Peerke Donders; totale afstand 68 km).

Vanuit Parochiehuis ’t Österke wordt sinds 2011 jaarlijks een pelgrimstocht georganiseerd over de Camino naar Santiago de Compostela. Etappes tot nu toe:

2014      Susteren – Aachen – Kornelimünster

2015      Eifel (Kornelimünster – Prüm)

2011      Eifel (Prüm – Echternach)

2012      Echternach – Trier – Schengen

2013      Schengen – Metz – Pont-à-Mousson